Spieringkotelet.
Lekker mals en sappig varkensgebraad.
Koteletten uit het lage ribstuk van het varken zijn lekker sappig en bevatten iets meer vet,wat extra smaak geeft aan het vlees.
Kotelet afkomstig van de lage rib, het gedeelte dat tegen de nek van het varken ligt.
Na ontvetting en ontvliezing van de rugspier blijft enkel een stevig doch mals en mager stuk varkensvlees over. De mignonettes zijn zeer mager en caloriearm en worden bij voorkeur in 2 cm dikke plakken gesneden.
Het varkenshaasje is het edelste stuk van het varken. Dit langwerpige stuk varkensvlees bevat, niettegenstaande het een spier is, weinig bindweefsel.
Sappig varkenslapje gevuld met kruidenboter, gemalen kaas en zongedroogde tomaten.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Opgelet: 2 dagen op voorhand bestellen
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Verse speklappen zijn geschikt om zowel te bakken in de pan als te grillen op de barbecue.
Sappige stukken varkensvlees met been.