Een kippenbil is een hele kippenbout bestaande uit de onderbout en de bovenbout. De kippenbout is zowel geschikt om te bakken in de pan, op de barbecue als om te koken: kippenbouillon, ragout of waterzooi met kip. De bout kan tussen het gewricht versneden worden in een boven- en een onderbout.
Dinsdag gehaktdag: Bij aankoop van 1kg gehakt -> afhaling op dinsdag -> +1/2kg Gratis
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Opgelet: 2 dagen op voorhand bestellen
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Het varkenshaasje is het edelste stuk van het varken. Dit langwerpige stuk varkensvlees bevat, niettegenstaande het een spier is, weinig bindweefsel.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.