Heerlijke eerste keus biefstuk afkomstig uit het heupstuk.
De dunne lende of tussenribstuk is een langvormige spier met een randje vet dat zorgt voor extra smaak en een zichtbare vetmarmering. De dunne lende geeft zacht, niet vettig rundsvlees, waaronder de entrecôte.
Het vlees is afkomstig van de korte lende dat zich aan het voorste deel, tegen de ribben, van de dunne lende bevindt. Deze steak is steviger dan biefstuk afkomstig van de ossenhaas.
De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de chateaubriand, tournedos en filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.
Heerlijk stuk rundvlees uit de lap en de buik van het rund.
Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.
Opgelet: 2 dagen op voorhand bestellen
De kalfskoteletten worden steeds van de rib gesneden en hebben dan ook altijd een been.
Stukje mager, mals en sappig kalfsvlees ideaal om te stoven.
Opgelet: 1 dag op voorhand bestellen
Kalfslever heeft een specifieke en milde smaak en bevat veel vitamine D12. Heerlijk gebakken in de pan met een uitje en wat spek.
Dit stuk vlees afkomstig van de haas van het varken bevat bijna geen bindweefsel en is uitermate mals. Een ideaal stukje vlees om te gourmetten of steengrillen.
Opgelet: 2 dagen op voorhand bestellen
Kalfsschenkels bestaan steeds uit een vleesdeel en een mergdeel. De schenkels worden gebruikt om stoofschotels en bouillon te bereiden. In schijven gesneden worden de schenkels gebruikt om ossobuco te bereiden.
Een rosbief kan zowel afkomstig zijn van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil als van het bloemstuk of de muis. De rosbief wordt panklaar, dus zonder zeen, vlies of vet geleverd en dient gebraden te worden zodat het binnenste vlees nog rood blijft.
De rumsteak wordt uit de dikke lende, ook wel heupstuk, dikke ziel of kleinhoofd genoemd, gesneden. De steak is ideaal om te roosteren.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
De tournedos wordt versneden uit het middenste deel van de ossenhaas (filet pur) van het rund. Dit mager vlees bevat weinig vet en bindweefsel en bezit geen zenen. Tournedos steaks zijn dan ook zeer mals.
Deze heerlijke steak is afkomstig van de rug van het rund, vanaf de zesde rib en het stuk van de lende het dichts bij de spiering.